Sıkça Sorulan Sorular

3-Hayır, Yoktur. Öğrencinin Velisi Hangi İmam Hatip Ortaokulu Tercih Ederse Kayıt Yaptırabilir.

4-Okuduğunuz Okul Müdürlüğüne başvurduğunuzda 5 dakika içerisinde e-okul sisteminden alınarak size verilebilir.

1-İlkokul öğrenimini tamamlayan ve kayıtların yapıldığı eylül ayı sonu itibarıyla zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmamış öğrencilerin İmam-hatip ortaokuluna kayıtları velinin başvurusu üzerine ilgili okul yönetimince yapılır.

5-Arapça, Kur'an-ı Kerim,Hz.Peygamberimizin Hayatı,Temel Dini Bilgiler Dersleri Farklı Sınıf Seviyelerinde Okutulmaktadır.

2-Ortaokuldan imam-hatip ortaokuluna geçmek isteyen öğrencilerin nakli; imam-hatip ortaokulu müdürlüğünce oluşturulacak komisyon tarandan, ortaokulda zorunlu dersler arasında olmayıp imam-hatip ortaokulunda okutulan zorunlu derslerden 5inci, 6 ncı ve 7 nci sınıflarda aynı eğim ve öğrem yılının ikinci döneminin başına kadar, 8 inci sınıfa ise eylül ayı son iş gününe kadar yapılacak sınavda başarılı olmaları hâlinde yapılır.

6-36 Saattir. Temel Eğitime Bağlı Ortaokullarda 35 Saattir.

7-12 Yıllık Eğitim Zorunluluğunu Getiren Yasa Gereğince Öğrenciye Mezun Olduğu Ortaöğretim Kurumunca Diploma Düzenlenmektedir.

8-Hem Ortaokulda Hem de İmam Hatip Ortaokulunda Din Dersleri Dışındaki Diğer Derslerin Haftalık Ders Saatleri Aynıdır.