Öğretmenlerimize Psikolojik Sağlamlık Eğitimi Verildi

Öğretmenlerimize Psikolojik Sağlamlık Eğitimi Verildi

01.09.2021 208

Bugün Okul Müdürümüz Murat ÖNDER Hocamız Tarafından Mesleki Çalışmalar Kapsamında Öğretmenlerimize Psikolojik Sağlamlık Eğitimi Verildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de görülen Kovid-19 salgını nedeniyle çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin psikolojik sağlamlık düzeylerinin artırılması amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından planlanan program dahilinde tüm rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara "Psikolojik Sağlamlık" ve "Salgın Hastalık Psikoeğtim Programı" eğitimi verilmiştir. Söz konusu eğitim  1-3 Eylül 2021 tarihlerinde rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar aracılığı ile okullarda bulunan tüm öğretmenlere verilecektir. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullarda ise rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından, personel sayısının yetersiz bulunması durumunda il milli eğitim müdürlüklerinin görevlendireceği rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından okullarda ya da belirlenecek merkezlerde yüz yüze bu eğitim gerçekleştirilecektir.

Alınan "Salgın Hastalık Psikoeğtim Programı" eğitimi sonunda tüm öğrencilere okul kademelerine göre salgın hastalık psikoeğitim programı uygulama çalışmaları yapılacaktır. Yapılacak öğrenci uygulamalarında dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir:

Öğrencilere uygulanacak olan salgın hastalık psikoeğitim programı 6-17 Eylül 2021 tarihleri arasında yüzyüze yapılacaktır.

Programın haftada 2 gün, günde 2 ders saati olmak üzere toplam 4 oturumda uygulanması gerekmektedir. 

Programlar uygulanırken oturumlar arasında en az iki gün ara olmalıdır ve iki hafta içerisinde tüm oturumlar bitirilmelidir.

 Program okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere yaş ve gelişim düzeyi dikkate alınarak kademelere göre hazırlanmıştır.

Salgın hastalık psikoeğitim programı rehber öğretmen/psikolojik danışman koordinesinde kademelere göre okulöncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri veya sınıf rehber öğretmenleri tarafından uygulanacaktır. Rehber öğretmen/psikolojik danışman gerek gördüğü/görüldüğü durumlarda uygulama yapabilir.

Programın tüm oturumlarının aynı öğretmen tarafından uygulanması sağlanmalıdır.

Programlar uygulanmadan önce programların içeriği dikkatle okunmalı ve ön hazırlık yapılmalıdır.

Program, sunu ve broşürlere  http://meb.ai/vC2WAR adresinden ulaşabilirsiniz.

Öğrencilere salgın hastalık programı uygulanmaya başlamadan önce veli oturumlarının tamamlanması etkililiği artıracaktır. Veli oturumları okullarda rehber öğretmen/psikolojik danışman tarafından yüz yüze/uzaktan yapılabilecektir.

Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullarda veli oturumları rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından, personel sayısının yetersiz bulunması durumunda il milli eğitim müdürlüklerinin görevlendireceği rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından yüz yüze/uzaktan gerçekleştirilecektir.

Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik yapılan psikolojik sağlamlık ve salgın hastalık psikoeğitim programı çalışmalarına ilişkin sayısal veriler ekte yer alan doğrultusunda e-Rehberlik sistemine işlenmesi okul yönetimleri  tarafından sağlanmalıdır. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullar için veri girişleri rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından gerçekleştirilecektir.

01-09-202101-09-202101-09-202101-09-202101-09-202101-09-2021